Την εκτίμηση ότι ο Ρ.Τ. Ερντογάν δεν πρόκειται να πάρει το θέμα της βίζας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο στην Τουρκία επικρατεί πολιτική αστάθεια, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Τουρκίας ότι εκβιάζει με τις ροές των προσφύγων την Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείωσε: «Παρά τα χρήματα που έχει πάρει και θα πάρει, ο κ. Ερντογάν συνεχίζει να εκβιάζει με το θέμα της βίζας. Όσο η Τουρκία δεν είναι μια χώρα με πολιτική σταθερότητα, δεν μπορεί να πάρει τη βίζα.»

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Ακόμη και οι τελευταίοι υπερασπιστές του Ερντογάν στην Ευρώπη, δεν μπορούν να υπερασπιστούν έναν άνθρωπο που εκμεταλλεύεται ένα πραξικόπημα το οποίο -ευτυχώς- δεν έγινε, για να κάνει ο ίδιος ένα νέο πραξικόπημα με ένα “δημοκρατικό κέλυφος”, κυνηγώντας δημοσιογράφους, πολιτικούς του αντιπάλους και όχι μόνο».

Τέλος, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για “λαϊκισμό”, με αφορμή τη διαμαρτυρία βουλευτών της από την Κρήτη για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στο νησί και έθεσε το εξής ερώτημα: «Η ΝΔ είναι τελικά υπέρ της δίκαιης κατανομής των προσφύγων σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο ή επιλέγει να δημαγωγεί για να απευθυνθεί στο πιο συντηρητικό της ακροατήριο;»