Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες και η ομάδα των σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο αποδεικνύονται οι καλύτεροι και πιο ισχυροί σύμμαχοι της χώρας μας στις κρίσιμες αυτές στιγμές που παίζεται η παραμονή μας στο ευρώ και ίσως στην ΕΕ.

Παρότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν ανήκει στην ομάδα των σοσιαλιστών (PES) αλλά στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εντούτοις από σχεδόν όλους τους σοσιαλιστές ηγέτες υπάρχει μεγάλη στήριξη και θετική στάση υπέρ της Ελλάδας.

Η Γαλλία του Φρανσουά Ολάντ είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος με μεγάλη βοήθεια και στο τεχνικό κομμάτι της συγγραφής των προτάσεων, ενώ ο Ιταλός Ματέο Ρέντσι επίσης στέκεται αρωγός στην προσπάθειά μας για αποφυγή του Grexit.

Επίσης υπέρ της Ελλάδας είναι το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όπου ο επικεφαλής της ομάδας σοσιαλιστών και δημοκρατών Τζίανι Πιτέλα έχει ξεκαθαρίσει ότι “εμείς οι Σοσιαλιστές δεν θα δεχθούμε ποτέ ένα Grexit.Δεν πρέπει να διαιρέσουμε την Ευρώπη, πρέπει να την ενώσουμε. Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει»

Είναι φανερό ότι πολύ καλή δουλειά στο θέμα της προώθησης των Ελληνικών θέσεων έχει γίνει από τους Έλληνες ευρωβουλευτές της ομάδας Εύα Καϊλή, Νίκο Ανδρουλάκη, Μίλτο Κύρκο και Γεώργιο Γραμματικάκη, αλλά και από τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ή οποία το τελευταίο διάστημα είχε συνεχείς επαφές με ηγέτες και στελέχη ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος.

( Πηγή: http://www.logiastarata.gr/2015/07/blog-post_642.html?m=1 )